NGO Another Way (Stichting Bakens Verzet), 1018 AM Amsterdam, Netherlands.

 

SELF-FINANCING, ECOLOGICAL, SUSTAINABLE, LOCAL INTEGRATED DEVELOPMENT PROJECTS FOR THE WORLDíS POOR

 

Homepage

Projects, examples

WRITE AN INTEGRATED DEVELOPMENT PROJECT

FREE E-COURSE FOR DIPLOMA IN INTEGRATED DEVELOPMENT

Articles and resources

About Us

Downloads

More on development issues

Some useful technologies

†† Contact us

 

 

"Money is not the key that opens the gates of the market but the bolt that bars them"

 

Gesell, Silvio The Natural Economic Order

Revised English edition, Peter Owen, London 1958, page 228

 

ďPoverty is created scarcityĒ

Wahu Kaara, point 8 of the Global Call to Action Against Poverty, 58th annual NGO Conference, United Nations, New York 7th September 2005.

 


 

Edition 03: 25 mei 2011

 


T.E.Manning*

Conclusies en samenvatting:

 

Een korte reeks artikelen over zelffinancierendegeÔntegreerde ontwikkelingsconcepten voor de arme landen wordt aangeboden.

 

In de inleiding wordt het commerciŽle karakter tot nu toe uitgevoerde westerse ontwikkelingssamenwerking onderstreept. Een analyse van een aantal basisbehoeftes en financiŽle tekortkomingen wordt in de sectie het armoedevraagstuk : wat moeten wij doen? gemaakt. De rol van formeelgeld als katalysator in commerciŽle transacties wordt onderzocht. Een analyse wordt gemaakt van de rol door rente enerzijds en die van de beperking van commerciŽle aansprakelijkheid anderzijds in moderne economische ontwikkelingen hebben gespeeld. In het derde deel hoe lossen wij het armoedevraagstuk op? worden de door lokale inwoners zelfbedachte, uitgevoerde, beheerde, onderhouden, en betaalde sociale, financiŽle, productieve en dienst structuren stuk voor stuk beschreven met een precieze volgorde voor hun uitvoering om de ontwikkelingsproblematiek op te lossen. In het laatste deel worden de reŽle kosten van geÔntegreerde ontwikkeling geanalyseerd. Men concludeert dat het geld dat al binnen het huidige stelsel van ontwikkelingssamenwerking beschikbaar is voldoende zou zijn de armoede in enkele jaren letterlijk van de wereld te kunnen doen verdwijnen. Onder voorwaarde dat de verantwoordelijke partijen hun aandacht op de arme mensen zouden willen richten in plaats van op de belangen van de rijke landen.

Misschien klinkt dit allemaal pretentieus en ambitieus, maar dat is het niet. Een in Nederland geschreven Model voor zelffinancierende, ecologische, duurzaam geÔntegreerde ontwikkeling is sinds jaren op website www.integrateddevelopment.org beschikbaar. Dit werk is in het openbare domein geplaatst en is voor een ieder onder een Creative Commons Attribution, Non-commercial, Share-alike 3.0 Licentie gratis ter beschikking gesteld. Zoekmachines, waaronder Googleģ, rangschikken deze website als ťťn van ís werelds meest vooraanstaande bronnen over geÔntegreerde ontwikkeling in arme landen.

De beschreven concepten zijn logisch en eenvoudig. Geen universitaire opleiding of belangrijke academische carriŤre is nodig geweest om ze te bedenken. Geen dure westerse consulenten of professionele krachten zijn nodig om geÔntegreerde ontwikkelingsprojecten onder het Model te ontwerpen en uit te voeren. De nodige sociale, financiŽle, productieve, en dienststructuren voor elk project blijven eigendom van de lokale bewoners, en worden door hen zelf bedacht, uitgevoerd, beheerd, onderhouden en betaald.

Waar niet anders vermeld, zijn alle vertalingen in het Nederlands uit het Engels van de auteur.

Inhoud:

Inleiding : Wat is het probleem?
Het armoedevraagstuk: Wat moeten wij doen?
Hoe lossen wij het armoedevraagstuk op?
De kosten van geÔntegreerde ontwikkelingsprojecten.

 

*Terry Manning is een advocaat van Nieuw-Zeelandse afkomst. Hij is sinds 1993 woonachtig in Nederland. Hij is directeur van de Stichting Bakens Verzet.

 

Contactinformatie : Stichting Bakens Verzet, Schoener 50, 1771 ED Wieringerwerf.
Tel. 0031-(0)227-604128. E-mail: bakensverzet@xs4all.nl; website: www.integrateddevelopment.org
Reg.nr. 34235506 KvK Amsterdam; BTW nr. NL8150.17.972 B01
Donaties: Triodos Bank : IBAN NL90 TRIO 078.13.27.598


Artikelen in het Engels en het Nederlands over het Model.

Model Homepage.

Complete index of the Model.

Homepage Bakens Verzet